богато на селен
лесно
6 порции
10 мин
За една порция:
168 ккал
мазнини 11 г
холестерол 80 мг
въглехидрати 3 г
протеини 17 г
фибри 0,2 г
необходими продукти:
200 г кайма
щипка сол
щипка червен пипер
1 яйце
2 скилидки чесън
1 с.л. галета
мазнина
начин на приготвяне:
1 Омесете каймата с яйцето, подправките и настърганите скилидки чесън. Добавете галетата и оформете кюфтета на ръка.
2 Сгорещете мазнина в тиган на котлона и запържете кюфтетата.
Добавете към каймата 1 ч.л. сос барбекю за по-богат вкус.
За още вкусни идеи търсете списание "Рецепти за здраве".
В новия ни брой, посветен на Великден, ще намерите неустоими предложения. Ще научите как да варите яйцата, без да счупите нито едно, кой е най-разпространеният еконачин за боядисването им, ще намерите и съвети, свързани с приготвянето на агнешкото месо, както и специална рецепта за диетичен кокосов козунак. Ще разберете повече за пролетния детокс. Тук са и шест идеи за варени яйца, с които може да изненадате семейството си на празничната трапеза.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно какви са традиционните ястия по света, които се приготвят на един от най-светлите християнски празници.
Ще ви предложим втора част на безглутенови десерти, с които да подслаждате ежедневието си, без да се страхувате за здравето. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.
Ще ви срещнем и с джоджена – тихия господар в храната, а наш специален гост е Гергана Георгиева от Geri's Food – Вкус на женственост, която ще ни разходи из своя кулинарен свят, а Ваня Филипова от Culinary with me ще ни подшушне тайните на идеалния козунак. Нейното козуначено руло с шипков мармалад краси нашата корица.
В броя ще откриете рецепти за леки вечери, както и седмично меню срещу бръчки.
От специалиста по аура ореола Магдалена Генчева ще разберете какво пречиства копривата и как да се успокояваме след напрегнат ден,
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!