богато на селен

лесно

6 порции

10 мин

За една порция:

168 ккал

мазнини 11 г

холестерол 80 мг

въглехидрати 3 г

протеини 17 г

фибри 0,2 г

необходими продукти:

200 г кайма

щипка сол

щипка червен пипер

1 яйце

2 скилидки чесън

1 с.л. галета

мазнина

начин на приготвяне:

1 Омесете каймата с яйцето, подправките и настърганите скилидки чесън. Добавете галетата и оформете кюфтета на ръка.

2 Сгорещете мазнина в тиган на котлона и запържете кюфтетата.

Добавете към каймата 1 ч.л. сос барбекю за по-богат вкус.

За още вкусни идеи търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой, посветен на Великден, ще намерите неустоими предложения. Ще научите как да варите яйцата, без да счупите нито едно, кой е най-разпространеният еконачин за боядисването им, ще намерите и съвети, свързани с приготвянето на агнешкото месо, както и специална рецепта за диетичен кокосов козунак. Ще разберете повече за пролетния детокс. Тук са и шест идеи за варени яйца, с които може да изненадате семейството си на празничната трапеза.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно какви са традиционните ястия по света, които се приготвят на един от най-светлите християнски празници.

Ще ви предложим втора част на безглутенови десерти, с които да подслаждате ежедневието си, без да се страхувате за здравето. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с джоджена – тихия господар в храната, а наш специален гост е Гергана Георгиева от Geri's Food – Вкус на женственост, която ще ни разходи из своя кулинарен свят, а Ваня Филипова от Culinary with me ще ни подшушне тайните на идеалния козунак. Нейното козуначено руло с шипков мармалад краси нашата корица.

В броя ще откриете рецепти за леки вечери, както и седмично меню срещу бръчки.

От специалиста по аура ореола Магдалена Генчева ще разберете какво пречиства копривата и как да се успокояваме след напрегнат ден,

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!