богато на витамин С
лесно
6-8 порции
40 мин
За 1 порция:
202 ккал
мазнини 11,4 г
холестерол 126 мг
въглехидрати 16,4 г
протеини 9,3 г
фибри 2 г
необходими продукти:
700 г картофи
2 с.л. зехтин
1 стрък пресен лук
6 яйца
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1 с.л. нарязан магданоз
100 г настърган кашкавал
сол и пипер на вкус
начин на приготвяне:
1 Сложете картофите да се сварят почти до готовност в подсолена вода. Изцедете ги, обелете ги и ги нарежете на шайби.
2 Нарежете лука на дребно и го задушете със зехтина за 1 мин в тиган на котлона. Добавете нарязаните картофи. Разбъркайте ги внимателно, така че да се покрият с мазнина. Поръсете ги със сол и пипер и ги прехвърлете в подходящ съд за печене.
3 Разбийте яйцата със сметаната, добавете нарязания магданоз и настъргания кашкавал и залейте картофите. Сложете ги във фурната да се запекат до стягане на яйцата.
Добавете по желание към фритата шепа спанак, нарязани чушки или предварително запечено месо или бекон.
За още вкусни предложение търсете списание "Рецепти за здраве"
В новия ни брой ще научите с какво да се храните, за да предотвратите пролетната умора. Ще разберете повече за хранителните добавки и тяхната (не)полезност. Тук са и шест идеи за екзотични ястия без термична обработка.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно защо турската кухня е една от диктаторките на световния вкус. Ще ви предложим безглутенови десерти, с които да подслаждате ежедневието си, без да се страхувате за здравето. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.
Ще ви срещнем с една от най-древните подправки – канелата, а наш специален гост е Джули Татуз, която ще ни разходи из тайнствата на арабските домакини.
Най-вероятно мислите, че тестените изделия не са от най-полезните, но ние ще ви дадем няколко съвета, които ще ги направят по-здравословни. От броя ще научите как се прави гхи у дома, тук е и меню срещу затегнат стомах.
От д-р Боримир Фурнаджиев ще препоръча комбинации, които повишават имунитета. Ирина Андреева-Jolie от Манджичките на Jolie / Jolie's Food ще ви сподели любимите си спаначени рецепти за салата и тортиля, Габриела Цулин от едноименния блог ще подшушне предложения за най-любимите си кремове, а Таня Донева от Вкусното ми Хоби със Страст и Любов - Кулинарна фотография ще ни допусне в кухнята си, подарявайки ни нахутен кекс, сладко руло и тортата от омлети, която краси нашата корица.
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!