богато на витамин А

лесно

30 порции

30 мин+охлаждане

За една порция:

175 ккал

мазнини 13 г

въглехидрати 12 г

холестерол 4,3 мг

протеини 1,8 г

фибри 0,6 г

необходими продукти:

100 г сурови бадеми

2 ч.ч. брашно

150 г захар

щипка сол

щипка канела

1 ванилия

настъргана лимонова кора

220 г масло

2 жълтъка

начин на приготвяне:

1 Смелете ядките с половината захар. Останалото количество разбийте с размекнатото малко. Добавете жълтъците, ванилията, канелата, настърганата кора и солта. Разбъркайте всичко заедно с брашното. Оформете тестото на топка, разделете го на две и го охладете за 40 мин.

2 Разточете тестото на кори с дебелина около 4 мм. Изрежете форми с метални шаблони, а в половината от получените,, изрежете по-малки отвори.

3 Печете върху хартия, на 180°С около 10 мин. Следете линцерите да не прегорят.

Слепете ги две по две с малиново сладко.

За още вкусни предложения за десерти и други ястия четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!