богато на витамин А
лесно
30 порции
30 мин+охлаждане
За една порция:
175 ккал
мазнини 13 г
въглехидрати 12 г
холестерол 4,3 мг
протеини 1,8 г
фибри 0,6 г
необходими продукти:
100 г сурови бадеми
2 ч.ч. брашно
150 г захар
щипка сол
щипка канела
1 ванилия
настъргана лимонова кора
220 г масло
2 жълтъка
начин на приготвяне:
1 Смелете ядките с половината захар. Останалото количество разбийте с размекнатото малко. Добавете жълтъците, ванилията, канелата, настърганата кора и солта. Разбъркайте всичко заедно с брашното. Оформете тестото на топка, разделете го на две и го охладете за 40 мин.
2 Разточете тестото на кори с дебелина около 4 мм. Изрежете форми с метални шаблони, а в половината от получените,, изрежете по-малки отвори.
3 Печете върху хартия, на 180°С около 10 мин. Следете линцерите да не прегорят.
Слепете ги две по две с малиново сладко.
За още вкусни предложения за десерти и други ястия четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.
Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.
Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.
Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.
Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!