Лоши новини за националния отбор по волейбол дойдоха от Италия. Две седмици преди олимпийската квалификация в Берлин с контузии се оказаха Тодор Скримов и Виктор Йосифов.

Скримов не завърши мача на Ревивре (Милано), загубен с 2:3 срещу Пиаченца. Той реализира 14 точки в двубоя преди да напусне принудително заради болки в коляното. До скоро Тодор Скримов се възстановяваше от друга травма, заради която пропусна началото на сезона. Даниел Милушев се отличи с 26 точки за тима от Милано. Христо Златанов завърши с 14 за Пиаченца.

Виктор Йосифов получи контузия в четвъртия гейм и не завърши мача за Нинфа (Латина) при победата с 3:2 над  Тонацо (Падуа). Българският национал направи 11 точки за тима на Камило Плачи преди да напусне принудително терена.

Както е известно, олимпийската квалификация в Берлин ще се проведе в периода 5-10 януари 2016 г. Българските национали са в една група с Русия, Франция и Финландия. Тодор Скримов и Виктор Йосифов бяха в разширения състав, който селекционерът Пламен Константинов обяви в началото на месеца. Първият мач на нашите в Берлин е на 6 януари срещу Финландия, а в следващите два дни играем съответно с Русия и Франция.