Люси Дяковска търси алтернативни начини да стане майка, след като е много вероятно властите в България да й откажат да осинови дете.

Червенокосата изпълнителка, която не крие своята различна сексуална ориентация, обяви наскоро намерението си да се сдобие с наследник, но не по нормалния начин, тъй като не спи с мъже.

Преди няколко дни певицата от разпадналата се банда „Ноу Ейнджълс” навърши 40 години. „Имам прекрасно семейство, което бих искала да даря с още едно внуче. Имам и баба, която ми казва: „Маме, не искам да си сама един ден. Моля те, осинови си едно детенце, че тя и кучката ти Мели няма да живее вечно. Затова си казах, че ще си дам година-две, за да осъществя това свое намерение”, призна тогава Дяковска.

Bъпpeĸи чe

нe може да създаде нормално семейство

тъй като харесва жени, плевенчанката е убедена, че гушне ли едно малко и невинно създание, ще му бъде родител за пример. He нa същото мнeниe oбaчe cа службите за осиновяване у нас. Поначало осиновяването е изключително сложна процедура, при която кандидат-родителите трябва да отговорят на една камара изисквания, като се толерират двойки, които имат сключен граждански брак, и то най-малко от 3 години. По обясними причини на първото и най-главно условие Люси Дяковска не отговаря. Освен това, коментират запознати с факторите при осиновяване на дете, има законово изискване за възрастта на приемните родители – от 18 до 40 г. Разбира се, с уточнението, че е възможно да бъдат допуснати изключение за по-възрастни двойки. Но, двойки! А не сама жена, и то с влечение към своя пол...

Заради очаквания отказ от социалните да й дадат българче, което да припознае за свое дете, Люси Дяковска вече проучвала каква е възможността това да се случи и в други европейски страни. Започнала да се прокрадва и идеята за сурогатно бебе. Тъй като

сурогатното майчинство в нашата страна е забранено


певицата първо имала намерение да осъществи плана си в Германия. Впоследствие обаче научила, че нито там, нито в която и да било страна от Европейския съюз сурогатството е законно деяние. Изключение правят Холандия, Белгия и Великобритания, където то е разрешено със силно ограничаващ режим, защото там практически няма деца за осиновяване и това е решение за бездетните двойки да си имат собствено дете.

Сурогатното майчинство обаче е узаконено в някои американски щати, в Русия и някои от бившите съветски републики, в Индия. Мълви се, че певицата от Плевен проучвала възможността да си наеме майка под наем от Русия, тъй като руснаците и българите сме все славяни.

Да се докара до това положение, Люси Дяковска си е виновна сама, шушукат в музикалния бранш. За разлика от много други, тя реши да не прикрива влечението си към жени и от години не крие различната си ориентация. Като момиче, което си пада по момичета, българката стана член на момичешката банда „Ноу Ейнджълс”. Сформирана през 2000 г., тя за съвсем кратко време се превърна в най-известната поп група в Германия.

Само за три години Люси и момичетата се сдобиха със златен и платинен албум, спечелиха какви ли не награди в Европа. Групата издаде общо 5 албума с над 5 милиона продадени копия. Така Дяковска се превърна в една от най-успешните български звезди, покорили световната сцена.

Още в зората на демокрацията

Люси се носи в мъжки дрехи

и половин обръсната глава, докато пее със своята банда. Показва нецензурни жестове под път и над път, а речникът й е изпъстрен с псувни. Тогава още открито заявява, че е лесбийка и е имала не едва и две връзки с жени. Консервативното германско общество не я осъжда, напротив - превръща я в звезда.

Преди четири години Дяковска влезе във „ВИП брадър” с тогавашната си любовница Камелия. Отношенията им изглеждаха безоблачни, дори изплуваха намеренията им двете да си осиновят дете, но всичко се сгромоляса, когато барманката Камелия изоставя известната певица заради друга, не по-малко известна личност - дъщерята на Йорданка Христова.

Костадин КОСТОВ