необходими продукти:
1 кг череши без костилки, разрязани наполовина
1/2 ч.ч. лимонов сок
1 кг захар
начин на приготвяне:
1. Намачкайте черешите старателно, за да пуснат сок. Прибавете лимоновия сок и сложете на ниска температура. Оставете върху котлона 5 мин, или докато черешите омекнат. Добавете захарта. Бъркайте от време на време.
2. След като захарта се разтопи, това би трябвало да отнеме около 15 мин, увеличете температурата и оставете да заври. Варете 4 мин, или докато сладкото достигне желаната от вас гъстота.
3. Преди да го сложите в бурканите, оставете настрани за 5 мин. Затворете и обърнете съдовете за 2 мин надолу. Съхранявайте на студено и тъмно място.
за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Прочетете още
- 12:10 "Напада без причина" – агресивно куче тероризира цял квартал
- 13:07 "Можеш само да отбелязваш колко си висок": Неработещо табло ядоса старозагорци
- 15:33 Вълна от гняв след убийството на кучето Мая в София, над 25 хиляди подкрепиха петиция
- 14:10 Това е кантонерът, задържан за убийството в Карлово. Проговори за зверството