Майка на дете с увреждане твърди, че дъщеря й е системно тормозена в училище. Жената е изпратила жалби до четири институции в страната със същите тези твърдения, съобщава Нова телевизия. Снежанка Мустафова е дете с детска церебрална парализа. Макар да е на 17 години, тя не може да говори и да се грижи сама за себе си. Посещава училище за деца с нарушено зрение „Луи Брайл” от осем години насам. Според майка й Анна обаче там има множество нередности, които се изразяват в тормоз над детето й. Случвало се е да я взима с насинено око, виждала и други деца да се търкалят и лазят по пода.

Чашата прелива с последния случай на лошо отношение – медицинска бележка с послание към майката на Снежанка – Анна. Текстът в нея гласи, ако може да не водят Снежанка на училище, защото е със синузит. Бележката е неофициална, а според Анна, обяснение за написаното нямало.

От ръководството на учебното заведение отричат да има проблем.

„Всичко това е направено с цел да няма проблем с детето”, обяснява написването на бележката заместник-директорът Любомир Велков.

За да повярва отново на персонала на училището, майката на Снежанка иска да се монтират камери във всички стаи, а не само по коридорите, както е в момента.