Загиналите момичета при снощната катастрофа край ханче “Клокотница” Никол и Даяна са били ученички в хасковската ПМГ “Боян Петканчин”, съобщава haskovo.info. Почернени близки пред хасковската морга споделиха, че момичетата са били отличнички.

Жестоката катастрофа стана на завой край ханче “Клокотница”. Черно Ауди, управлявано от 36-годишния Делян Д. поради движение с несъобразена скорост, е изгубил контрол на десен завой и е навлязъл в насрещното платно, където е ударил мотоциклета с девойките, съобщиха днес от полицията. Момичетата на 15 и 16 г. са починали на място.

Пробите за алкохол и наркотици на шофьора на Аудито са отрицателни. Мотоциклетът на момичетата е бил без регистрационни табели, допълниха от полицията.

Шофьорът на аудито е дал обяснения и е освободен, разпитана е и приятелката му, която пътувала в колата.

Окръжна прокуратура – Хасково е образува досъдебно производство срещу Делян Д. за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост при управление на МПС, съобщи за Haskovo.info говорителят на Пловдивската апелативна прокуратура Боряна Димитрова. Тя уточни, че днес предстои повторен оглед на местопроизшествието в присъствието на разследващи и автоексперти. Целта е да се изяснят механизмът и причината на катастрофата.

По-рано таzи сутрин кметът на Клокотница Евгений Трендафилов обяви тридневен траур в селото и отмени събора.

Погребението на момичетата ще е в неделя от 13:30 часа на Пловдивските гробища в Хасково.