Жертвите на 51-годишния маниак, който бе задържан в Новосибирск, са проститутки. Извергът, задържан за убийството на 17 млади жени, първоначално правел секс с тях, след което ги убивал и разчленявал. От 1996 по 2006 година Новосибирск живее в страх заради мистериозния убиец. В различни части на града полицията откривала части от женски тела. Страхът се засилвал и от обстоятелството, че никой не можел да предвиди къде ще се появи следващата жертва, съобщава bloknot.ru.

Разпознаването на момичетата ставало изключително трудно. До 2008 година са идентифицирани едва шест от 17-те жени. Тогава експертите установили, че те са с общ фенотип: стройни брюнетки с дълги коси на възраст от 19 до 30 години, които работели като проститутки.

Убиецът изрязвал сърцата на жертвите си, а по някои части на тялото оставял окултни символи.

След 2006 година убийствата спират, но следователите продължават да работят. Години по-късно, благодарение на новите технологии и ДНК експертизи, е установено, че зад зверствата стои 51-годишен мъж. Всички проведени експертизи доказват, че маниакът първоначално е правил секс с жертвите си, след което ги е убивал./БЛИЦ