богато на калций
лесно
30 мин
8 порции
За една порция:
350 ккал
мазнини 12 г
холестерол 60 мг
въглехидрати 17 г
протеини 3,9 г
фибри 0,5 г
необходими продукти:
2 яйца
1 ванилия
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. сметана
2 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
щипкa сол
1 ч.ч. брашно
шепа шоколадов чипс
мазнина за намазване
начин на приготвяне:
1 Разбийте яйцата с ванилията, добавете млякото, захарта, солта. Сложете брашното с бакпулвера и разбъркайте. Добавете сметаната и разбийте добре до получаване на хомогенна смес. Сложете чипса.
2 Загрейте тиган на котлона, намажете го с мазнина. С помощта на лъжица слагайте от сместа на малки порции в съда. Обърнете палачинките, щом се зачервят от едната страна.
Гарнирайте палачинките с мед или с добавен шоколадов чипс.
За още вкусни предложения за десерти и други ястия четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.
Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.
Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.
Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.
Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!