богато на калций

лесно

30 мин

8 порции

За една порция:

350 ккал

мазнини 12 г

холестерол 60 мг

въглехидрати 17 г

протеини 3,9 г

фибри 0,5 г

необходими продукти:

2 яйца

1 ванилия

1/2 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. сметана

2 с.л. захар

1 ч.л. бакпулвер

щипкa сол

1 ч.ч. брашно

шепа шоколадов чипс

мазнина за намазване

начин на приготвяне:

1 Разбийте яйцата с ванилията, добавете млякото, захарта, солта. Сложете брашното с бакпулвера и разбъркайте. Добавете сметаната и разбийте добре до получаване на хомогенна смес. Сложете чипса.

2 Загрейте тиган на котлона, намажете го с мазнина. С помощта на лъжица слагайте от сместа на малки порции в съда. Обърнете палачинките, щом се зачервят от едната страна.

Гарнирайте палачинките с мед или с добавен шоколадов чипс.

За още вкусни предложения за десерти и други ястия четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!