Криминалисти арестуваха двама от Стамболово и техен съучастник  от Димитровград за телефонна измама след сигнал на бдителни банкови служители, съобщиха от полицията. Задържаните са 21-годишният Муксин А., 33-годишният Рейхан Р. И 27-годишният Николай В. Първите двама са били разследвани и за нелегален трафик на хора през границата, а аверът им за лично укривателство.

Групата опитала да ужили с 2000 щатски долара от 75-годишна пенсионерка. Възрастната жена отишла да тегли парите от банката. На служителите им направило впечатление, че старицата е притеснена и иска да изтегли цялата си сметка. От банковия клон се обадили в районното. Пред служителите на реда старицата се разплакала и им разказала за какво й е валутата. Бабата обяснила, че на домашния й телефон се обадил непознат.

Той се представил за лекар и казал, че парите трябва да се внесат в НОИ за спешното лечение на нейна близка. Старицата обяснила на мнимия доктор, че трябва да изтегли сумата от сметката си.

Тогава той поискал и описанието на старицата и казал, че ще я чака след час пред банката. Криминалистите веднага направили разстановка в района. След минути към бабата се приближил мъж димитровградчанинът Николай В.

В момента на предаване на парите около китките му щракнали белезниците. Малко след това били арестувани Муксин и Рейхан. Криминално проявените мъже са задържани за 24 часа. По случая е образуваното досъдебно производство.