Рядко коментирам „себе си” като коментатор, появил се по телевизията, но преди около час обещах от екрана на Нова телевизия, че ще изоблича (поне) една лъжа на червената Татяна Буруджиева ( не заради това, че демонстрира безсилието си да опонира на тезите ми и ме нападна лично за моите „детински” думи и за „комплексите” ми).

 

В последните секунди на предаването, в която Буруджиева се опитваше да доминира с общи приказки от името на света, който гледал положително на нас заради кандидатурата на Ирина Бокова за върха на ООН, успях да спомена, че не друг, а вицепремиерът Ивайло Калфин заяви в конкретна интервю в БТВ на 17 януари тази година, че тя има малки шансове. Буруджиева побърза да излъже, като ме „коригира”, че той бил казал друго- че бавенето на нейното номиниране намалявало шансовете й. Категорично й възразих и настоях за верността на цитата, който споменах. Обещах й да го докажа и го правя тук. Ето какво заяви Калфин:

 

„На българите им е внушено, че ние имаме, по някаква ротация получаваме позиция в ООН, това не е така, там е тежка битка, ние имаме определени шансове и те не са големи.” http://clubz.bg/33242-kalfin_imame_shansove_za_bokova_no_te_ne_sa_golemi

 

На лъжата на путинофилите не само краката, но и паметта е къса.

Share on Facebook