Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изправя срещу Роджър Федерер в мач от третия кръг на Аустрелиън Оупън. Българинът ще опита да постигне първа победа срещу швейцареца.

Гледайте на живо - ТУК, ТУК и ТУК!

Първи сет
Григор застана на сервис, направи грешка, след което обаче записа първия си ас. Федерер стигна до дюс, но с втори ас Димитров излезе напред. След няколкоминутно прекъсване за затваряне на покрива мачът продължи. Федерер показа стабилен сервис и изравни.
С форхенд уинър по правата Федерер стигна до първия си брейкпойнт, но два силни сервиса позволиха на Гришо да си спечели подаването, което бе последвано от силен сервис гейм за Федерер - 2:2.

Двамата спечелиха сравнително лесно следващите си подавания, като Григор записа трети ас.

При 3:3 Федерер достигна до пробив. Швейцарецът стигна до 40-15 в своя полза с уинър по правата, който бе последван от атака на мрежата и 4:3 в позла на Роджър Федерер.

С изключително агресивна игра Федерер даде само точка на съперника си и пробивът е затвърден. Димитров допусна да изостане с 0-30, а след бекхенд в аут на българина Роджър стигна и до три поредни сетбола. Григор спаси с ас първия, а при втория навлезе в корта след къс ретур на Федерер и спечели точката. Форхенд по обратния диагонал на Григор сложи край на гейма и остави българина в сета.

Хасковлията стигна до точка за пробив, но не успя да се възползва. С ас на Федерер този сет приключи - 6:4 в полза на швейцареца.

Втори сет
Григор поведе с 40-15 и след комбинация от сервис-мрежа спечели гейма. Федерер поведе с 40-0, след което последваха две грешки за 40-40. Димитров игра агресивно, показа добри реакции на мрежата и стигна до брейкбол, който обаче бе отразен от швейцареца - 1:1.

Димитров поведе с 40-0 и лесно затвори гейма. С бекхенд уинър от ретур при подаването на Федерер резултатът стана 0-30, след това дойде грешка от ракетата на швейцареца, а топка в аут доведе до първи пробив за Гришо - 3:1.

Григор поведе с 30-15, но допусна да се стигне до брейкбол.Атака на мрежата и воле в аут спасиха българина и му донесоха затвърждаване на пробива- 4:1.

С три аса Федерер спечели подаването си - 4:2. Швейцарецът стигна до два поредни брейкбола при сервис на Григор, но не успя и при двата след странна грешка. Димитров спечели гейма след нова грешка на швейцареца - 5:2. Последва сервис гейм на нула за Федерер - 5:3.

Димитров сервираше за сета, поведе с 40-0, а тази част приключи след грешка на Маестрото - 6:3 за Гришо.