В централата на УЕФА в Нион се тегли жребият за 1/8-финалите на Шампионската лига. Отборите, които стигнаха до тази фаза, бяха разделени на поставени и непоставени. Победителите в осемте групи попадат в урната на поставените. Те ще бъдат домакини на реваншите и ще гостуват в първите срещи.

От УЕФА предварително направиха уточнения, че нито един отбор не може да се падне срещу тим от своята група от предишната фаза или срещу такъв от същата футболна федерация.

Освен това руските и украинските участници ще бъдат разделени заради напрежението между двете държави. Такова разминаване обаче няма да бъде правено за руските и турските тимове, въпреки че двете страни са в обтегнати отношения в последно време.

Поставени отбори: Реал (Мадрид, Исп), Волфсбург (Гер), Атлетико (Мадрид, Исп) Манчестър Сити (Анг), Барселона (Исп), Байерн (Гер), Челси (Анг), Зенит (Рус)

Непоставени отбори: ПСЖ (Фр), ПСВ Айндховен (Хол), Бенфика (Пор), Ювентус (Ит) Рома (Ит), Арсенал (Анг), Динамо (Киев, Укр), Гент (Бел)

* Мачове от 1/8-финалите на турнира ще се проведат на 16/17 и 23/24 февруари 2016 г. Реваншите ще бъдат на 8/9 и 15/16 март.

* Жребият за четвъртфиналите ще се проведе от 13:00 часа българско време на 18 март, а мачовете ще се играят на 5/6 и 12/13 април. Полуфиналните двойки ще бъдат определени на 15 април също от 13:00 часа, като срещите от тази фаза ще бъдат на 26/27 април и 3/4 май. Финалът е на 28 май на „Джузепе Меаца“ в Милано.

Картина от жребия – ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и
ТУК