Необходими продукти:
350 г бисквити
200 г ягоди
1/2 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. тъмно какао
1/2 ч.ч. вода
80 г масло
100 г черен шоколад
2-3 с.л. течна сметана
Начин на приготвяне:
1. Сложете бисквитите в голяма купа и ги начупете, така че да останат и по-едри парчета. Измийте ягодите, нарежете ги на дребно и ги подсушете леко с хартия.
2. Смесете какаото със захарта в отделен огнеупорен съд и постепенно добавете водата. Разбъркайте и сложете маслото. Загрейте сместа на котлона и я оставете да къкри няколко минути. Залейте бисквитите с какаовия сироп, добавете ягодите и разбъркайте внимателно.
3. Прехвърлете сместа в малка метална форма с ринг. Разпределете количеството равномерно, натиснете добре и загладете с шпатула. Сложете тортата в хладилника за около 1 час.
4. Разтопете шоколада на водна баня, добавете сметаната и разбъркайте добре до хомогенност. Залейте охладената торта. Върнете я в хладилника и я оставете да се стегне за още няколко часа.
Добавете по желание ядки, може да замените ягодите със сушени плодове.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Прочетете още
- 21:00 Гласът на служителите и системните недостатъци в МВР
- 13:00 Няма край! Кучетата на Йордан Лечков "изкормиха" йорки в Сливен
- 12:00 Жена в инвалидна количка: Днес градският транспорт не работи. Трудно е, нали?
- 10:57 Скутаре трети ден без лекар – джипито се оказа свързано с разследване на злоупотреби