Разбойниците огладняха и станаха дръзки, показва справката на полицията в Пловдив за изминалото денонощие.

Цигари са били откраднати от магазин в Пловдив. Вчера, 32-годишна пловдивчанка, управител на хранителен магазин на бул. “Генерал Колев”, е подала сигнал във Второ РУ, че от обекта са откраднати 10-15 стека стека цигари, различни марки. Посегателството е станало чрез взломяване на входната врата. Служители на управлението работят и по сигнал за кражбата на дамска чанта от автомобил “Хюндай”. 31-годишната жена е била паркирала колата си на паркинг до стадион “Пловдив” сутринта. Заедно с чантата, апашите задигнали лични документи, ключове, маркови очила и банкови карти. Работата на криминалистите продължава.

Сигнал за домова кражба е бил получен вчера в РУ Асеновград. По първоначални данни на 65-годишният собственик, за времето между 9.30 и 12.30 часа, от апартамент му на ул. “Христо Ботев” след взлом били отнети 4300 и 670 долара. По случая е образувано досъдебно производство и са предприети действия по разследването.

Припомняме, че преди няколко дни семейство от Пловдив преживя ужас посред бял ден, след като маскирани бандити заплашиха млада жена с пистолет на вратата на собствения й апартамент. Те избягали веднага щом разбрали, че тя не е сама. Полицията издирва извършителите, чиято цел най-вероятно е била грабеж.

По обед в апартамента на семейството от пловдивския район „Тракия” се намирали петима души. На вратата се позвънило и снахата отишла да отвори.

Има и добра новина - служители на Първо РУ Пловдив задържаха извършител на грабеж. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия служителите на реда задържали Ж.Д. /19 год./ от Пловдив в обвинение, за това че през декември 2015г. е извършил грабеж на 320 лева от денонощен магазин в кв. “Кичук Париж”. Младежът е бил задържан с полицейска мярка за 24 часа.