Нашият колега и приятел Стефан Бонев е починал внезапно снощи в дома си. 

Той беше дългогодишен журналист във вестниците „Марица”, „Провинция“ и „Свобода“. 

През 1997 г. става пресаташе на Община Пловдив. Съучредител е на Асоциацията на специалистите по комуникации в общините.

Последното му работно място бе главен експерт в общинския отдел „Култура“. 

Стефан Бонев е известен български писател. Има издадени четири сборника. Първият е от 2005 г. и носи заглавието „Разкази за двама“. Четири години по - късно излиза вторият сборник „Изпит по летене“С третата си книга "Пред прага на храма" през 2012 година Стефан Бонев печели и награда "Пловдив". През 2015 г. се появява четвъртата му, последна книга "Странните неща".

От юни до ноември 2015 г. общо 17 разказа на Стефан Бонев бяха публикувани в електронни и хартиени издания в Лондон и в Чикаго, излизащи на български език. 10 от тях се появиха в „Новини Лондон“, както и по един в „Е-вести“ и „БГ Бен“ във Великобритания, а също и още 5 в задокеанското „България 21 век“.

На 4 април тази година Стефан Бонев празнува 55-я си рожден ден. Роден е в Сливен, детството и юношеството си прекарва в Силистра, но от дълги години живееше в Пловдив.

Погребението ще бъде утре. Часът се уточнява. Екипът на Радио Пловдив поднася искрени съболезнования към близките и семейството му! 

Светъл път нагоре към небесното творчество, Стефчо!