Националните отбори по спортна гимнастика за мъже и жени проведоха днес контролно състезание на базата на стадион „Раковски”.  Старши треньорите Милко и Нели Танкушеви имаха възможност да видят състоянието на гимнастиците точно две седмици при старта на Световната купа във Варна. "Вече е време момчетата да повишават качеството на своите съчетания, защото началото на състезанието наближава. Все още има какво да подобряваме в работата. Следваме предварителния си план и съм уверен, че след 14 дни всички ще бъдат в оптимална форма. Важното е, да са здрави", обясни треньорът на мъжете Милко Танкушев. Той разкри още, че Христос Маринов отпада от състава ни поради травма. Той има разкъсване на бицепса. Предстои му ядрено-магнитен резонанс, след който ще стане ясно колко време ще е необходимо за възстановяване.
 
източник: БФСГ Димитър Димитров, Мартин Александров, Исус Маринов, Георги Сотиров, Светослав Ангелов и Едуард Радев ще представляват България на предстоящата Световна купа във Варна. 
Състезанието ще се проведе от 13 до 15 май в Двореца на културата и спорта.
Албена Златкова, Валентина Рашкова, Елизабет Василева, Грета Банишка и Никол Дунева оформят женския ни национален отбор. Днес те също проведоха контролно състезание, но в по-облекчени условия. "Причината за това е, че много от момичетата до съвсем скоро се възстановяваха от различни контузии. Доволна съм от това, което видях. Предстои ни още една проверка, на която вече ще можем реално да преценим моментната форма на всяка една от състезателките", сподели треньорът на жените Нели Танкушева. Последната проверка на националните ни отбори ще бъде в четвъртък, 5 май, отново в зала „Раковски”. Коментирай