Сирийският външен министър Уалид ал Муалем предупреди, че всички чуждестранни сухопътни войски, които влязат в неговата страна, "ще се върнат у дома в дървени ковчези", предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

"Всяко наземна намеса на сирийска територия без разрешението на правителството е агресия, на която ще трябва да се противопоставим. Нека никой не мисли да проявява агресия към Сирия или да нарушава нейния суверенитет, защото ще изпратим агресорите, били саудитци или турци, обратно в страните им в дървени ковчези", предупреди той.

"Това ще е съдбата на всеки, който иска да участва в агресия срещу Сирия, редом с терористите", добави министърът.

Войските на режима отбелязаха множество успехи срещу бунтовниците след намесата на руските съюзници в конфликта в края на септември, припомня БТА.

Уалид ал Муалем добави, че според нормалната логика и конвенционалната мъдрост идеята за навлизане на саудитски войски в Сирия е трудна за разбиране, но "с лудото саудитско ръководство нищо не е изключено", съобщава АП.

Вчера саудитски генерал заяви пред АФП, че неговата страна, основен поддръжник на сирийските бунтовници, ще бъде готова да се присъедини към всякаква сухопътна операция в Сирия, провеждана от коалицията против "Ислямска държава".

Руската армия заяви, че има сериозни основания да смята, че Турция подготвя военна намеса в съседна Сирия, защото струпва на границата хора и военна техника. Анкара окачестви тези твърдения като смехотворни.