Историята е повече от жестока – баща на пет деца от Харманли системно изнасилва в продължение на 10 месеца първородното си момиченце, което е само на 13 години. Извергът се гаври жестоко с детето и обикновено, когато е пиян. Момичето е в шок от това, което му се случва. Бащата го заплашва, че ще го заколи като пиле, ако си отвори устата пред някого. Спасител на малолетната жертва е по-голямото й братче, което неволно става свидетел на срамните, извратени сцени. При поредното жестоко изнасилване момчето звъни на тел. 112 и насилникът баща е отведен в следствения арест. Историята е повече от жестока – баща на пет деца от Харманли системно изнасилва в продължение на 10 месеца първородното си момиченце, което е само на 13 години. Извергът се гаври жестоко с детето и обикновено, когато е пиян. Момичето е в шок от това, което му се случва. Бащата го заплашва, че ще го заколи като пиле, ако си отвори устата пред някого. Спасител на малолетната жертва е по-голямото й братче, което неволно става свидетел на срамните, извратени сцени. При поредното жестоко изнасилване момчето звъни на тел. 112 и насилникът баща е отведен в следствения арест.

Желю Иванов е баща на пет деца. Четирите учат в помощното училище-интернат „Петко Рачев Славейков” в Харманли. В дома, при баща си, се прибират само за събота и неделя. Тези два дни се превръщат в деветия кръг на ада за 13-годишната му първородна дъщеря. Налага се тя да търпи пиянските сексуални изстъпления на бащата негодник.

През 2011 г. съдът отнема родителските права на майката /б.р. родител на 4 от тях/ и постановява за децата да се грижи баща им Желю. Причината за това съдебно решение е разюзданият живот на родителката, която напуска дома си и заживява на семейни начала с друг мъж.

А новият баща на децата системно налага с ремъка си най-голямото момченце. Имайки предвид това издевателство, съдът постановява за тях да се грижи родният им баща. Той обаче също води друга жена в дома си, която набързо успява да му роди пето дете. Беднотията и пиянските скандали са станали ежедневие в къщата. Жената не може да изтърпи този постоянен тормоз, взема си детето и отива в Димитровград, където е родата й. Това е денят, в който започват кошмарите на невръстната първородна дъщеря на Желю. Момиченцето не само се грижи за къщата – пере, чисти и готви, ами

трябва да обслужва сексуално и баща си.

Как е преживяло първото изнасилване от пияния изверг, само то си знае и не иска да говори за това. Преди да бъде арестуван за изнасилване, Желю Иванов няма вземане-даване с полицията, не се води като криминално проявен. Чистото му съдебно минало обаче едва ли ще го спаси от наказанието, което предвижда законът. Ако съдът го признае за виновен, ще трябва да лежи в затвора между 15 и 20 години. А той твърди, че не може да издържи повече от месец зад решетките. Чрез адвоката си насилникът иска от съда да го пусне да си отиде у дома, защото

много му липсвали децата

Съдът прецени, че може отново да налети на дъщеря си и го остави за постоянно зад решетките. Първото дело за извършеното от харманлиеца престъпление ще се гледа през май следващата година. Насилникът рони сълзи, разкайва се за стореното, само и само да излезе от килията. Той навярно си дава сметка какво ще се случи с него, когато го вкарат в затвора. Затворниците не прощават на извратеняците, които посягат на деца. Особено жестоки са към тези, които изнасилват собствените си деца.


35-годишният таксиметров шофьор Петко Полименов от град Черноморец бе арестуван преди време зрелищно и линчуван от свидетелите на ареста. Петко започва да изнасилва първородната си дъщеричка, когато детето е на 8 години. И в този случай се сблъскваме с т.нар. синдром на сляпата майка. Момиченцето търси помощ от родителката си, но тя си затваря очите. Наглостта на насилника стига до там, че всеки ден ходи да взема щерка си от училище и прави секс с нея, преди тя да започне да учи уроците си. Ако детето се дърпа, извергът я заплашва, че ще ги зареже с майка й и брат й и ще умрат от глад. Сексуалните набези на бащата насилник стават все по-извратени и в един ден на момичето му прекипява и разказва на познат за случващото се с нея. Той я съветва да отиде в полицията и така се стига до арестуването на таксиметровия шофьор. Изродът е осъден на 16 години затвор. Жертвата му отказва да се появи в съда и категорично заявява, че за нея такъв човек не съществува - отдавна го е „погребала”.

Преди време друг един „любящ” баща от Ивайловград - Янис Панайотис Аранджидис, който в продължение на години беше изнасилвал и двете си дъщери, беше изкаран с катафалка от Старозагорския затвор. И то само една седмица след като поиска от управата на затвора да му докарат жена в килията, защото не издържал без секс. Погребаха го тихомълком в ивайловградските гробища като куче. Драмата в това семейство обаче се оказа безкрайна: ТИР прегази Добромира, по-голямата дъщеря на гърка, която се жени рано, за да избяга от насилието в дома си. След това при твърде странни обстоятелства умира и брат й.

Синдромът „сляпа майка”

В повечето от семейните драми с изнасилване на дете от бащата, майките знаят или се досещат, но предпочитат да не „виждат” ставащото. Това според психолозите е т.нар. синдром на сляпата майка. Пример за това е драмата на едно друго семейство от несебърското село Оризаре. 40-годишният Стоян Георгиев без жалост превръща малката си дъщеричка в обект на сексуалните си мераци. Бащата обладава насила момиченцето, понякога дори пред очите на майката, която се прави, че не забелязва отвратителните сцени. Дори стига до там, че когато детето със сълзи на очи я моли за помощ, тя взема точилката, за да я накара да мълчи. Детето се свива от страх и търпи извращенията на баща си. Цели шест години малкото момиченце е подложено на сексуално насилие и пред никого не обелва дума за това, какво се случва в дома им, когато се затворят вратите. Иначе, за пред съседите, семейството демонстрира обич и хармония. А гаврата на бащата с момиченцето започва, когато то е едва 7-годишно. Най-напред я съблича гола, после я „запознава” със сексуалния си орган и така се стига до…френската любов, която детето трябва да прави на бащата. Когато в къщата са и майката и другите им две деца, ненаситният сексуален маниак отвежда детето във фургона в задния двор и там го кара да задоволява страстите му. Ако момиченцето се разплаче или иска да избяга, бащата взема пръчката и отрочето му превключва безропотно на…френска вълна. Така, докато навърши 12 години. Вместо поздравления за рождения ден бащата за първи път дефлорира момиченцето. Било жестоко, с нечовешки болки и детето изплаква болката пред родителката си. Тя обаче пуска в ход шамарената фабрика и жертвата на бащата насилник е принудена да търпи сексуалните гаври на изрода още цели две години, през които насилникът редува оралния със стандартен секс. Докато един ден лелята на момичето с ужас разбира на какво е подложено детето и отива в полицията, след което то веднага е изведено от къщата на ужасите и настанено в социален дом. Насилникът е арестуван, при разследването си признава всичко, а съдът го вкарва зад решетките за 8 години. Освен това извергът ще трябва да заплати 30 000 лева на дъщеря си за „неимуществени вреди”. Странното е, че семейството обръща гръб на собственото си дете заради „предателството”. По време на съдебния процес майката и двете по-малки сестри на изнасилваната не могат да прикрият озлоблението си към нея и демонстративно подкрепят насилника?!?


Тодорка НИКОЛОВА