Микровълновата печка е основен уред за всяка кухня. С нейна помощ може да се приготви бързо нещо за хапване, храната просто да се подгрее или да се размрази. Приложенията й обаче надхвърлят тези възможности.
За да се извлече повече сок от лимона или лайма, поставете плода преди изстискването за 15 - 25 секунди в микровълновата на максимална мощност. В домашни условия много лесно може да се сушат билки и подправки - само трябва да се поставят за 2 - 3 минути в микровълновата.
Чесънът се чисти значително по-бързо, ако преди това го поставите в микровълновата за 15 секунди. Хляб, който се е втвърдил, възстановява мекотата си, ако го увиете в леко навлажнена кърпа и го нагреете така в микровълновата за 10 секунди.
Подобно нещо се случва с чипса, който е омекнал. Трябва обаче да го пъхнете вътре върху чиста суха кърпа. Нека стои в печката на по-ниска мощност за около минута. После отново ще е вкусен и хрупкав. Кожата на прасковите и доматите се премахва по-лесно, ако се нагреят за 30 секунди в микровълновата. После обаче трябва да се оставят 2 минути навън да починат, преди да започне беленето.
Филателистите ще премахнат лесно марка от пощенски плик, ако я намокрят леко, а после поставят плика в микровълновата за 20 - 30 секунди.
Ще изчистите лука много по-лесно и ще плачете по-малко, ако преди това отрежете корените на главата и я нагреете в микровълновата за 30 секунди.
Захаросаният мед ще възвърне качествата си след 1 и половина - две минути в печката. Светкавично може да се направи приятен аромат в дома, ако за 15 - 25 секунди загреете в микровълновата ядки и ароматни подправки.
Прочетете още
- 22:27 Пир за окото, пожар за блока: минута заря в Карлово доведе до минути ужас СНИМКИ
- 17:00 Огнен ад край Добрич: Коритото на река гори, гората е следваща СНИМКИ
- 18:00 Катастрофа и разпиляно жито блокираха пътя Пловдив – Карлово, моторист е ранен
- 19:00 Мъртва змия на Гребната база в Пловдив предизвика бурна дискусия