Малкият Ники заминава утре вечер за Полша, където му предстои интервенция, която ще му даде шанс да проходи! За това информира неговата майка. Тя изказа огромната си благодарност на всички, които се отзоваха и помогнаха за събирането на нужните средства за това. Ето, какво написа развълнуваната дама до PlovdivGlas.bg.

 

"Благодарение на вас и на останалите добри хора които се отзоваха, утре вечер ние излитаме за Полша !Благодаря за всичко което направихте за нас и обещаваме, че съвсем скоро ще ви зарадваме и с други добри новини!
Бъдете здрави!"

 

Припомнете си историята на Ники:

Ники е на 3 годинки. Като повечето деца на неговата възраст е срамежлив, стеснителен, но бързо се отпуска пред нови хора и тогава показва прекрасната си и по детски чиста усмивка. При малкия Никола ни заведе вратарят на Несебър Росен Андонов. Той днес заедно с неговите колеги и приятели Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов посетиха дома на Ники и неговата Майка (не случайно с главна буква). Ники страда от Детска церебрална парализа. Той е поредното по-специално дете, от което много от нас отвръщат глава, а родители дърпат децата си от детските площадки, когато Ники е там да се полюля. Представяте ли си, какво е усещането за един родител, когато другите дърпат децата си, за да не са близо до неговото? Никола вече е претърпял над десет операции. За щастие Ники няма увреждания на мозъка и е съвсем адекватно дете. Нощем получава зверски болезнени мускулни спазми, но те не могат да сломят борбения му дух. От Полша дават гаранции, че Ники ще се възстанови напълно и ще проходи, ще може да тича с връстниците си. Майка му обаче няма средствата да го прати там. А те не са никак много. САМО 5 500 евро могат да променят изцяло живота на Ники, който можеше вече да не е между живите, ако майката бе послушала лекарите при раждането му, които я съветвали да го остави в дом. Е, тя не го е направила, за разлика от баща му, който е избягал и в момента по никакъв начин не помага на рожбата си. Ники показа днес на тримата футболисти своята най-добра приятелка. За съжаление или не това е Анджела от играта на мобилния телефон. Анжела не извръща поглед от него, а напротив, готова е да откликне на повика му за игра. Жалко, нали? Един софтуер е по-човечен от много от нас, но повярвайте ни - такава е реалността. За държавата, какво да кажем? Нея пак я няма! Майката на Ники все още чака да бъде одобрена за личен асистент на детето си, за да може да получава някаква помощ. Защото тя не работи. Няма и как, когато си отдал живота си на едно по-различно дете, което не можеш да пратиш в ясли, след това в детска градина и училище. Всъщност тя това работи. Само, че 24/7. Без почивен ден. Неуморно, но освен Ники, няма кой друг да й го признае.

Ники има шанс да приключи битката, която с майка му водят с успешен край, но са му нужни 5500 евро! 5 500 причини да подадем ръка на 3-годишния Никола. Ние ще го направим, МОЛИМ ВИ, направете го и Вие!