Аз представях пред хората от Северозапада днес бюджета на ГЕРБ и нашия алтернативен бюджет. Като свърших, един човек стана в залата и каза "Бюджетът си е бюджет, гладът си е глад". Прав е. Това заяви в предаването "Плюс Минус" лидерката на БСП Корнелия Нинова. 

"Предлагаме отново преизчисляване на пенсиите. Като се повиши максималния осигурителен праг, който ние предлагаме да се вдигне", каза тя.

"Етикетът "стабилност" на това управление вече не върви. Нито една система не е стабилна. Ние правим нашия алтернативен бюджет с много точни изчисления от къде ще дойдат приходите и къде ще отидат. Няма никакъв популизъм. Миналата година също направихме алтернативен бюджет, който беше отхвърлен с мотивите, че ние не можем да правим бюджет. Ако видите обаче бюджета за тази година, ще видите, че всъщност те изпълниха нашите идеи", заяви Нинова. 

"Увеличението на доходите не се разпределя справедливо спрямо нуждите. Младите хора са най-ощетени, заедно с пенсионерите. Увеличават се доходите само на определени групи. Смятаме, че в бюджета им има предизборен елемент", добави лидерката на БСП.

"Имаме съвпадения със синдикатите по някои въпроси, по други не, това е нормално", смята Нинова.

"ГЕРБ не са дясна партия - те са партия за власт и бизнес. Ние сега сме против да се вдига данъкът на старите коли. С президента в това отношение сме в пълен синхрон", каза тя.

"Ние смятаме, че трябва да има оставка и предсрочни избори. По тази тема не сме на едно мнение с господин Радев. Той мисли, че подаването на оставка на правителството е бягане от отговорност", обясни социалистката. 

Нинова каза, че фактите сочат, че БСП няма да прави коалиция с ДПС, поне към този момент. "Държа да кажа, че докато съм на власт в БСП, голяма коалиция с ГЕРБ няма да има. Няма да има нито икономическа, нито финансова обвързаност, нито олигархична", отсече тя.