Възможно ли е да обновим статуса си в социалната мрежа "Фейсбук" (Facebook), без да влизаме в нея? Оказа се, че това е възможно, като за целта трябва да използваме мобилния си телефон, пише profit.bg.  Първото нещо, което трябва да направите, е да отидете в „Настойки“. Функцията може да се намери в горния десен ъгъл, точно над „Изход“. Следващото действие, което трябва да предприемете е да кликнете на „Настойки за мобилни“, след което да въведете телефонен номер. Направите ли го, вече може да активирате функцията „Text Messaging”, която позволява да обновявате статусите си в мрежата.

След като въведете повторно паролата си, ще имате възможността да изберете страната и мобилния ви оператор. В случай, че той не съвпада с компанията, с която към момента имате договор, не се притеснявайте – просто Facebook все още не разпознава номера, възползвали се от услугата за преносимост на номерата към друг мобилен оператор.

Въведете ли го, ще може да изпратите кратко съобщение (СМС) с текст „F” до номер 32 665. От Facebook ще ви предоставят код, който ще трябва да въведете обратно. Е, това е! Сега всичко, което пишете до 32 665 ще се публикува в профила ви.