След три години на пазара Peugeot 2008 бе обновен преди появата на новия модел. Промените във визията са в тон с новия дизайнерски език на френската марка. Първият детайл, грабващ вниманието, е радиаторната решетка с вертикални контури и хромирани елементи. Нивото на оборудване Allure има защитни плочи и пластмасови панели, а осветителните тела отпред и отзад са с нови форми и графики. Отвътре промените са съвсем малки. Най-забележимото нововъведение е джойстикът за управление на програмите за шофиране, сред които са опции за движение в стандартни градски или извънградски условия, сняг и заледени пътища, кал, пясък и възможност за изключване на системата ESP. Опцията е достъпна само за модификациите с двигател с мощност 100 конски сили и 17-инчови колела. Peugeot 2008 е със задвижване само на предните колела, а теглото на купето му е 1045 килограма, което позволява на малките по-обем мотори да придадат динамичен характер на кросоувъра.

В гамата от двигатели има три- и четирицилиндрови агрегати на бензин или дизел, които са с мощност между 82 и 130 конски сили. Те са доста икономични, а най-малкият дизелов мотор отделя само 96 грама въглерод на километър.

Мултимедийната система също е нова и разполага с функцията Mirror Screen, която копира интерфейса на iOS или Android и го прожектира на 7-инчовия дисплей в централната конзола.

Източник: cars.bg