Земетресение с магнитуд 3,1 по скалата на Рихтер е регистрирано тази нощ край Чирпан и Пловдив. Земният трус е усетен в 01.50 часа с епицентър на 15 км югозападно от Чирпан, на 35 км източно от Пловдив, и на 164 км източно от София, с дълбочина 10 км. Няма данни за материални щети.

Както вече информирахме, две земетресения са регистрирани тази нощ в района на санданското село Ново Ходжово и на първомайското село Виница. По данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) при БАН единият трус, който е бил край село Ново Ходжово, е с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер и е регистриран в 1.24 часа.

Второто земетресение е край село Виница, община Първомай, в близост до река Марица. Магнитудът му е 2,9 бала по скалата на Рихтер. Трусът е регистриран в 1.50 часа тази нощ. 

Той е усетен слабо в Чирпан, съобщи пред „Фокус“ Благовеста Бабачкова – дежурен сеизмолог в БАН. 

Другият трус не е усетен от хората. Няма данни за материални щети. 

Земен трус с магнитуд 4,3 по Рихтер бе регистриран рано тази сутрин край остров Родос, съобщават гръцките медии, като се позовават на института по геодинамика в Атина. Епицентърът на труса е бил в морето североизточно от острова. Няма данни за пострадали и разрушения.

По-късно се появи информация и за земетресението с магнитуд 3,9 по скалата на Рихтер, което разлюля Гърция в  06.05 ч. местно време. Епицентърът е на 149 км югоизточно от София, на 2 км дълбочина. Това сочат данните на европейския сеизмологичен център.