Американската поп-икона Принс, който почина миналата седмица на 57 години, е бил диагностициран със СПИН само шест месеца преди смъртта си, съобщава "Дейли Мейл". Изпълнителят, който е последовател на Свидетелите на Йехова, обаче отказал да започне лечение, защото е вярвал, че с молитви към Господ ще се излекува.Певецът е бил изключително слаб към момента на смъртта си и е бил "подготвен да умре за кратко време", твърди таблоидът National Enquirer. Изданието се позовава на неназован източник, който споделя: "Лекарите го предупредиха, температурата на тялото беше спаднала под нормалната.

Имаше огомен дефицит на желязо, беше много слаб и често дезориентиран.

Ядеше много рядко, а когато го праваше, след това повръщаше всичко. Лицето му беше жълтеникаво, кожата на врата му висеше, а върховете на пръсите му бяха жълтеникаво-кафяви".

Според изданието Принс е бил диагностициран с ХИВ още през 90-те години на миналия век, но той се е развил в СПИН в края на миналата година. Близките на изпълниеля казаха след смъртта му, че той е починал от грип, инфекция, която вероятно е била фатална, ако имунната му система е била унищожена от СПИН.

Дни преди да бъде намерен мъртъв в асансьор в имението си Пейсли Парк Принс е бил видян да бърза към местна аптека, за да вземе купища лекарства, които са му били предписани. Един от фармацевтите, които го обслужили, казва: "Всички бяхме просто шокирани, че дойде толкова късно през нощта,з а да търси толкова много лекарства. Казахме му: "Молим се за вас".

Той отвърна, мърморейки под носа си: "Може би, ако се молехте за мен преди една година, всичко щеше да бъде различно сега". После махна и каза "благодаря все пак".

Резултатите от аутопсията на Принс ще са готови едва след няколко седмици, а това е и причината да има толкова много слухове за причината за кончината на поп-иконата. Появиха се съмнения, че той е починал от свръхдоза Перкосет - медикамент, който е използвал, за да притъпи болките в последните месеци от живота си.

Адвокат Л. Лондел Макмилън, който познаваше Принс от 25 години и дори е бил негов мениджър за известен период от време, отрече певецът да е бил пристрастен към нещо. Той е категоричен, че смъртта на изпълнителя е била шок за всички, които са го познавали, защото той е водил "чист и здравословен начин на живот".