Ще впрегнем всичките си сили за опазване на новите автомати за билети по спирките на Пловдив, заяви новият шеф на Общинския инспекторат Ангел Славов.

Той разказа, че вече е провел специална среща с началниците на отделите в Инспектората.
 
"Инструктирах абсолютно всички, независимо коя дейност изпълняват, да затегнат контрола."
 
От Инспектората очакват всеки момент Общината да спусне точните места, където ще са разположени всички автомати, след което ще бъдат изготвени специални графици за наблюдение.
 
Една от мерките за контрол и наблюдение е свързана и с работното време на инспекторите - те ще започват и съответно свършват по-късно работа, за да може да обхванат часовете, в които ще се извършва прибирането на парите от автоматите. 

Инспекторите ще са в постоянна връзка и с екипите на Общинска охрана.
 
"Нека видим как ще заработи системата и как ще потръгнат нещата. Все пак в Пловдив има и хора, които не се радват на хубавите неща, които се случват. Всички институции обаче заедно ще впрегнем сили, за да ги опазим."
 
Пловдивчаните, имащи недобри намерения към новите машини, трябва да знаят, че с новия Център за наблюдение на трафика случващото се по улиците на града се вижда по-добре.
 
Припомняме, че първите машини бяха поставени преди около седмица. Само дни по-късно обаче неизвестен остави голям кален отпечатък от обувка върху един от автоматите, монтирани на спирка край Тунела.