Сигурно ви е омръзнало да ядете яйца – бъркани, на очи, по панагюрски, като омлет. Само през тази година сте извъртели по няколко пъти всички възможни рецепти за яйца, нали? Е, не всички.
Представяме ви новите звезди на кулинарния небосклон – облачните яйца!
Необходими са ви: яйца, сол;
допълнения по избор: сирена, парченца шунка или остатък от някакво месо, зелени подправки и т.н.
Начин на приготвяне:
1 Внимателно разделете белтъците от жълтъците. В малки кафеени чашки запазете всеки жълтък поотделно, а белтъците прехвърлете в напълно суха купа.
2 С миксер разбъркайте белтъците и солта за около 4 мин, докато сместа в купата се сгъсти до получаване на бели връхчета (трябва да може да обърнете купата и да не изтече нищо).
3 С шпатула добавете към разбитите белтъци каквото желаете – настърган пармезан например или бекон, сирене, зелени подправки.
4 Върху хартия за печене оформете от белтъчената смес кръгове. Може и предварително да ги нарисувате върху хартията, но не е толкова важно да са идеални кръговете ви (че има ли облаци с идеални форми?!). В един кръг разпределете около ? ч.ч. белтъчена смес.
5 С помощта на лъжица внимателно направете място за жълтъка по средата.
6 Печете белтъците 3 мин в предварително загрята фурна.
7 Сложете по един жълтък в центъра на всеки облак и допечете още 4 мин.
Може да сервирате облачните яйца директно, върху зелена салата, върху филийка. Гарнирайте с маслини, каперси, червена чушка и т.н. Също така за разкош бихте могли да хвърлите отгоре по няколко тънки люспи пармезан, който ще се разтопи и ще придаде приказен завършек на вашия облак.
В новия ни брой ще намерите завладяващи кулинарни предложения. Ще научите повече за биохраните и дали наистина има полза от тях. Ще разберете повече за храните, които топят мазнините около талията. Тук са и шест ястия с авокадо.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-странните десерти по света.
Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни предястия, с които да ухажвате небцето си и които ще ви помогнат да свалите килограми. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.
Ще ви срещнем и с анасона – разноликият господар в кухнята, а наш специален гост е Ваня Филипова от Culinary with me, която ще ни разходи из своя кулинарен свят. Нейната шоколадова торта с лешници изкушава от нашата корица.
От Екатерина Мирчева, създател на блога My Candy Kitchen, ще научим в какви вкусни шедьоври може да превърнем остатъците от бялото месо.
В броя ще откриете рецепти, с които да нагостите скъпи гости, както и седмично меню, подходящо за диабетици. Тук са и няколко неустоими разновидности на баницата. Ще ви срещнем с вавилонската кула на кулинарията – еврейската кухня, както и с няколко видове чътни и ядкова майонеза.
От психиатъра д-р Младен Пенчев ще разберете ролята на червеното вино като превенция срещу дегенеративните болести на мозъка, а рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!
Прочетете още
- 13:00 Кой е Марин Дринов и защо улици в много наши градове носят името му
- 12:00 Три зодии, чийто живот ще се промени на 180 градуса до края на април
- 10:00 Майка и дъщеря от Раковски живеят в нечовешки условия, да им помогнем!
- 11:00 Великденско меню за гурмани – идеи за нестандартна, но празнична трапеза