В четвъртък официално ще бъде повдигнато обвинение на гарда от "Шоуто на Слави", който в края на август стреля по бившия депутат Владо Кузов на магистрала "Хемус", пише "България днес".

По думите им вече са събрани достатъчно доказателства. Възможно е провинилият се охранител на Дългия да получи до 10 години затвор за опит за убийство.

"Обадиха ми се от РДВР и ме викат в четвъртък сутринта, за да ми предявят материалите по делото, като на пострадало лице. Все още не знам на кого от екипа на Слави Трифонов ще бъде повдигнато обвинението. И аз искам да разбера кой стреля по мен", коментира за "България Днес" Кузов.

От прокуратурата неофициално потвърдиха новината, че разследването ще прерасне в официално обвинение, но отказаха да кажат на кого ще бъде повдигнато то. Досега разследващите се опитваха по всякакъв начин да предотвратят изтичането на информация относно стрелеца.

В публичното пространство се завъртя името на мъж с прякор Весо Граплинга. Преди да стане бодигард на Слави, Граплинга работи като охранител на известен ДДС аферист, който успял да избяга от правосъдието в чужбина, гласи мълвата.

"Ако човек с такава биография работи при Трифонов, това е, меко казано, смущаващо", заяви по този повод Владо Кузов.

Изданието потърсило коментар и от "Шоуто на Слави".

"Това е частен случай и човекът, на когото ще бъде повдигнато обвинение, ще отговаря в лично качество, не от името на предаването. Затова не сме оторизирани да правим коментари по тази тема", заяви Даниела Манева от пресотдела на шоуто.

Досега единственият коментар на Слави Трифонов относно стрелбата бе ироничното изказване, че бил тръгнал на лов за зайци, но "налетял" на Кузов. Дългия дори съжали, че не го бил гръмнал.

Според неофициална информация на Слави Трифонов също били правени натривки за барут, но излязъл чист.