Голям пожар избухна в склад за пластмасови изделия в източен квартал на Москва тази нощ, предаде ТАСС. Осем пожарникари загубиха живота си в борбата с пламъците.

Пожарът се е разпрострел на площ от 4 декара, а вследствие на огъня се е срутила покривната конструкция, обхващаща 1500 кв. м. За овладяване на стихията са задействани 50 единици техника и 250 пожарникари и спасители.

Според източник от министерството на извънредните ситуации телата на пожарникарите били открити на мястото, където са били съсредоточени основните издирвателни работи. Загиналите огнеборци са работели на покрива, за да създадат водна завеса за охлаждане на газовите контейнери и компресори и да предотвратят взривяването им. 

"Те са били едни от първите, пристигнали на мястото на пожара, веднага са извършили разузнаване и са евакуирали над сто работници от склада", каза източникът. 

Започналото разследване работи по няколко версии за възникването на пожара на улица "Амурска". Сред версиите са битова или техническа причина, като се смята, че е имало нарушения на правилата за противопожарна сигурност.