необходими продукти:

1 с.л. зехтин

1 ч.ч. спанак

2 смлени скилидки чесън

1 буркан доматено пюре

1 ч.ч. рикота

1 пакет паста

1 ч.ч. настърган твърд кашкавал

начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина. Намалете температурата на средна и прибавете спанака и чесъна. Гответе 5 мин, като бъркате от време на време.

2. Намелете до ниска температура и изсипете доматеното пюре. Бъркайте, докато добре се смеси със спанака. Свалете от котлона и сложете рикотата.

3. Сварете пастата според инструкциите на производителя и прибавете към нея рикотената микстура. Добавете настъргания кашкавал и разбъркайте. Сервирайте с допълнително количество кашкавал и пресен спанак на ситно.

За още неустоими рецепти, съвети за бързо и здравословно готвене и интервюта със специалисти търсете новия брой на сп. "Рецепти за здраве".

В новия ни брой ще намерите завладяващи кулинарни предложения. Ще научите повече за биохраните и дали наистина има полза от тях. Ще разберете повече за храните, които топят мазнините около талията. Тук са и шест ястия с авокадо.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-странните десерти по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни предястия, с които да ухажвате небцето си и които ще ви помогнат да свалите килограми. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с анасона – разноликият господар в кухнята, а наш специален гост е Ваня Филипова от Culinary with me, която ще ни разходи из своя кулинарен свят. Нейната шоколадова торта с лешници изкушава от нашата корица.

От Екатерина Мирчева, създател на блога My Candy Kitchen, ще научим в какви вкусни шедьоври може да превърнем остатъците от бялото месо.

В броя ще откриете рецепти, с които да нагостите скъпи гости, както и седмично меню, подходящо за диабетици. Тук са и няколко неустоими разновидности на баницата. Ще ви срещнем с вавилонската кула на кулинарията – еврейската кухня, както и с няколко видове чътни и ядкова майонеза.

От психиатъра д-р Младен Пенчев ще разберете ролята на червеното вино като превенция срещу дегенеративните болести на мозъка, а рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!