богато на витамин С
лесно
4 порции
10 мин
За една порция:
66 ккал
мазнини 2 г
холестерол 10 мг
въглехидрати 6 г
протеини 6 г
фибри 1,4 г
необходими продукти:
4 оризови
1 малка консерва грах
1 ч.л. зехтин
пушена риба или колбас
сол и пипер на вкус
начин на приготвяне:
1 Изцедете добре граха от консерва. Сложете го в блендера и го смелете на паста със зехтина, сол и пипер на вкус. Нарежете рибата или колбаса на тънки слайсове.
2 Гарнирайте сандвичите, като върху всяка оризовка сложите от граховата паста и слайс.
Добавете копър към граховата паста.
За още вкусни предложения, практични съвети, тенденции четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.
Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.
Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.
Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.
Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!