От 26 август до 20 септември Венера – планетата на любовта – ще транзитира през огнения знак Лъв. Добро време за двойките, както и за търсещите любов. Проявата на чувствата ще става по съвършено нов начин. Вече ще бъдат изразявани по-открито, човек ще може да говори смело и гордо за своите чувства, влагайки понякога повече драматизъм в изявлението си. Особено силно е желанието да се привлича внимание и потребност от емоционално себеизразяване. 
Венера е планетата на любовта и отношенията, а знакът Лъв е щедър, творчески знак, така че ще се появи у всички желание да направят живота си още по-красив, тъй като личните отношения са си вид творчество. Ярки впечатления и любовни вълнения ще остави знакът на Лъва. Прекрасно време за флирт и запознанства с интересни хора. Знакът Лъв и Слънцето откриват пред Венера театралната сцена за демонстрации. 


Започва времето на красивите жестове, щедрите подаръци, изискани комплименти, смелост при изразяване на желанията – всичко, което може да разтопи сърцето. Всички сили ще бъдат насочени към това да бъде направено добро впечатление. Любовта може да бъде леко манипулирана. Много от предложенията за брак пък ще стават публично и по впечатляващ начин. 

Тъй като Венера няма да има никакви негативни аспекти от други планети през целия период, то нищо няма да помрачи празничният период на любовта. Всеки, който се влюби ще има подкрепата на Венера. 

Най-щастливият период ще бъде от 13 до 20 септември, когато Венера ще се намира под хармоничното влияние на Сатурн в Стрелец (тригон), Уран в Овен (тригон) и Юпитер (секстил). Създават се отлични шансове за любов и за намиране щастие в любовта. 

На 13 септември Венера образува тригон със Сатурн. В дните около тази дата едва ли ще има бурни страсти. По-скоро ще е характерен един по-сериозен подход към любовта или преминаване на чувствата на ново равнище. Ако в този период започнете отношения, то шансовете са те да прераснат в по-дълготрайна и хармонична връзка. 

Възможно е да се увеличи и финансовото благосъстояние, доколкото Венера има отношение не само към любовта, но и към парите. Сатурн ще придаде стабилност и увереност в любовта, ще спомогне да се осъществят и най-смелите ви мечти. Юпитер ще подари изтънченост и широк размах. Уран е приготвил приятни изненади, съдбоносни срещи, неочаквани печалби. 

Възможно влюбване от пръв поглед. Жените ще изглеждат по-привлекателни от обичайното. Обрат в сферата на чувствата очаква Телците, Скорпионите и Водолеите. Назряват промени в отношенията им. Молбите за любов към Вселената ще бъдат чути. Знаците на огъня или Асцендент в тях – Овен, Лъв и Стрелец, както и въздушните знаци – Близнаци и Везни ще получат своите шансове да удовлетворят своята потребност да обичат и да бъдат обичани. Тези знаци попадат под благословията на богинята на любовта. Раците и Козирозите ще бъдат по-страстни, ще имат успехи в бизнеса. Рибите ще са склонни да започнат служебен флирт, някои ще се радват и на придобивки в работата. Девата също може да намери своето щастие, ако отдава повече внимание, вместо да очаква признание. 

Тъй като периодът е свързан с красотата и изкуството, творческите хора лесно ще бъдат посещавани от особено вдъхновение. Благоприятно време за музиканти, художници, писатели, дизайнери, моделиери. Обърнете внимание, че Венера в Лъв предизвиква повишен апетит, тенденция към повишение на теглото, така че не преяждайте и следете какво консумирате. 

Бъдете щедри, подарявайте на своите любими хора подаръци, проявете повече грижовност, обсипвайте ги с внимание и им се радвайте при всеки повод (и без повод). Не искам да ви насърчавам, но от време на време си опитвайте късмета на билетчета, лотария, предимно към края на периода.