Учени от Изследователския център към болницата "Св. Архангел Михаил" в Торонто откриха продукт, който предпазва сърцето от сърдечно-съдови заболявания.
Тяхното проучване е публикувано в списание Nature Communications.
Те са достигнали до извод, че употребата на зехтин повишава концентрацията на плазмен протеин в кръвта. Според тях продуктите с високо съдържание на ненаситени мазнини опазват здраво сърцето.
Резултатите дават основание на медиците да твърдят, че плазменият протеин потиска активността на тромбоцитите./Zdrave.to
Прочетете още
- 13:00 Пантерата от Шумен – черната ирония на един народ в нервен срив
- 17:26 Изчезна 22-годишният Йоан, възможно е да се крие отдалечено място СНИМКА
- 16:00 "Браво, тарикати!" – възмутен шофьор засне нарушители на АМ "Тракия"
- 21:07 Дрифт? БМВ се вряза в стълб на булевард в София, щетите са сериозни СНИМКИ