богато на витамин A

лесно

5 порции

10 мин

За една порция:

116 ккал

мазнини 2 г

холестерол 7 мг

въглехидрати 12 г

протеини 15 г

фибри 1,8 г

необходими продукти:

1 франзела

масло за намазване

1 скилидка чесън

2 домата

1 ч.л. зехтин

1 печена червена чушка

1 топка моцарела

няколко маслини

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Намажете дъното на тиган с незалепващо покритие с масло. Загрейте го добре на котлона. Сложете хляба и го запечете от двете страни. Разполовете чесъна и натрийте филиите.

2 Нарежете доматите на дребни кубчета, нарежете чушката и маслините. Поръсете ги със зехтин, сол и пипер и ги разбъркайте внимателно. Гарнирайте с тях брускетите и сложете отгоре резен моцарела.

Добавете по желание босилеково песто.

За още вкусни предложения, практични съвети, тенденции четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!