богато на витамин A
лесно
5 порции
10 мин
За една порция:
116 ккал
мазнини 2 г
холестерол 7 мг
въглехидрати 12 г
протеини 15 г
фибри 1,8 г
необходими продукти:
1 франзела
масло за намазване
1 скилидка чесън
2 домата
1 ч.л. зехтин
1 печена червена чушка
1 топка моцарела
няколко маслини
сол и пипер на вкус
начин на приготвяне:
1 Намажете дъното на тиган с незалепващо покритие с масло. Загрейте го добре на котлона. Сложете хляба и го запечете от двете страни. Разполовете чесъна и натрийте филиите.
2 Нарежете доматите на дребни кубчета, нарежете чушката и маслините. Поръсете ги със зехтин, сол и пипер и ги разбъркайте внимателно. Гарнирайте с тях брускетите и сложете отгоре резен моцарела.
Добавете по желание босилеково песто.
За още вкусни предложения, практични съвети, тенденции четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.
Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.
Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.
Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.
Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!