богато на витамин В1
лесно
4 порции
20 мин
За една порция:
408 ккал
мазнини 21 г
холестерол 32 мг
въглехидрати 46 г
протеини 10 г
фибри 6 г
необходими продукти:
1 кг картофи
2 с.л. зехтин
200 г бекон
сол и пипер на вкус
начин на приготвяне:
1 Обелете картофите, нарежете ги и ги сложете в купа. Добавете зехтин, сол и пипер и ги разбъркайте добре.
2 Изсипете картофите в тава, застлана с хартия, и ги запечете за около 30 мин на 200 С.
3 Добавете нарязания бекон и сервирайте.
Сложете кашкавал на ленти по желание или настърган пармезан.
В новия ни брой, посветен на Великден, ще намерите неустоими предложения. Ще научите как да варите яйцата, без да счупите нито едно, кой е най-разпространеният еконачин за боядисването им, ще намерите и съвети, свързани с приготвянето на агнешкото месо, както и специална рецепта за диетичен кокосов козунак. Ще разберете повече за пролетния детокс. Тук са и шест идеи за варени яйца, с които може да изненадате семейството си на празничната трапеза.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно какви са традиционните ястия по света, които се приготвят на един от най-светлите християнски празници.
Ще ви предложим втора част на безглутенови десерти, с които да подслаждате ежедневието си, без да се страхувате за здравето. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.
Ще ви срещнем и с джоджена – тихия господар в храната, а наш специален гост е Гергана Георгиева от Geri's Food – Вкус на женственост, която ще ни разходи из своя кулинарен свят, а Ваня Филипова от Culinary with me ще ни подшушне тайните на идеалния козунак. Нейното козуначено руло с шипков мармалад краси нашата корица.
В броя ще откриете рецепти за леки вечери, както и седмично меню срещу бръчки.
От специалиста по аура ореола Магдалена Генчева ще разберете какво пречиства копривата и как да се успокояваме след напрегнат ден,
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!