"Продължавам да съм спокоен", заяви в кулоарите на НС министърът на здравеопазването Петър Москов по повод дебатите по вота на недоверие към правителството заради политиката в сферата на здравеопазването. От гледна точка на това как ще завърши резултатът от това гласуване, няма никаква интрига, заяви той.

По думите му е смислено в един такъв дебат да се чуят аргументи, различни цели, идеи за това как да се развива здравеопазването, но "това, което говорят дамите и господата от опозицията, е отегчително". "Аз слушам едно и също нещо. Тази реч на г-н Миков съм я слушал от 1995 г. досега, една и съща. То бива, бива, ама толкова неподготвена работа...", коментира Москов.

Той допълни, че в пленарна зала не е чул нищо съществено като мотиви за вота на недоверие. Министърът заяви, че вижда грешки в работата си и се опитва да ги поправя всеки ден. Попитан дали се чувства "политически сирак", както го определи депутатът от ГЕРБ Семир Абу Мелих, министърът отговори: "Майка ми, да е жива и здрава, все още е жива. Не се чувствам. И от политическа гледна точка майка ми също е жива и здрава".