Peugeot ще покаже Traveller i-Lab по време на автомобилното изложение в Женева заедно със стандартната версия на вана. Моделът е съвместна разработка между PSA и Toyota, със същите пропорции, като Citroen Spacetourer и Toyota Proace, съобщава cars.bg.Citroen Spacetourer Hyphen бе фокусиран около възможностите за преминаване през по-труднопроходими терени. При Traveller i-Lab идеята е по-различна. Интериорът му е комфортен и помещава 32-инчов монитор, който може да бъде завъртан в различни позиции. В купето има множество други технологии, като Wi-Fi рутер, достъп до „облачни“ технологии, безжично зарядно за преносими устройства и очила за виртуална реалност.

За шофьора има нова, триизмерна навигационна система, технология, разпознаваща пътните знаци, и камери, предлагащи панорамна картина около автомобила. Ванът може да спира сам, ако засече опасност от сблъсък, а „умните“ технологии в купето наблюдават концентрацията на водача върху пътя. Пътниците могат да запазят стая в хотел, да извършат плащане или да посетят място чрез виртуалната среда в микробуса. Вратите също са високотехнологични и се отварят автоматично, щом пътниците или шофьорът поставят крака си под прага.

Шумът в купето е намален максимално, а аудиосистемата е оборудвана със 17 високоговорителя, осигуряващи максимално качество на звука.

От гледна точка на дизайна Traveller i-Lab се отличава със значки с логото по екстериора и интериора, хромирани лайсни на радиаторната решетка и специален кафяв цвят. Отвътре седалките са облечени в кожа и алкантара, а пластмасовите детайли са облечени в дърво. За разлика от пътническите версии на Citroen и Toyota, Traveller i-Lab има само 4 седалки отзад. Те са оптимизирани да предложат максимален комфорт за пътниците. Отпред разположението и броят на местата са както при стандартния Traveller.

Под капака на двигателя е заложен 2.0-литров четирицилиндров дизелов агрегат с мощност 180 конски сили. Той е съчетан с автоматична скоростна кутия, която вече се използва в стандартния Traveller и 308 SW GT.

Traveller i-Lab е само прототип, но от Peugeot споделят, че той разкрива бъдещите им бизнес серии.