необходими продукти:
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. зехтин
2 смлени скилидки чесън
1 1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. лют червен пипер
3/4 ч.л. сол
3 ч.ч. моркови на тънко
600 г свинско месо (4 пържоли)
2 ч.л. чили сос
1 с.л. магданоз или кориандър за гарниране
200 г бейби спанак
начин на приготвяне:
1 Загрейте предварително скарата на средна температура. Изсипете лимоновия сок, зехтина, чесъна, кимиона, канелата, лютия червен пипер и 1/2 ч.л. сол в огнеупорен съд. Добавете морковите и разбъркайте. Сложете продуктите на водна баня за 3 мин, или докато морковите леко омекнат.
2 Намажете двете страни на пържолите с чили соса и овкусете с 1/4 ч.л. сол. Запечете месото от всяка страна по 3 мин. Сервирайте с пикантните моркови, гарнирани с магданоз и кориандър. Отстрани сложете бланширания бейби спанак.
Прочетете още
- 14:00 Нов опасен щам на грип се разпространява светкавично, децата и възрастните са най-застрашени
- 15:26 Турски военен самолет се разби близо до границата между Азербайджан и Грузия
- 13:00 Жителка на Стамболийски бие аларма: В града ни има педофил!
- 15:00 Варненката, извършила въоръжен грабеж, вече е на свобода - била болна СНИМКИ