60 г краве масло2 глави лук 1 с.л. брашно 2 ч.л. доматено пюре 4 домата ½ връзка магданоз сол на вкус
Начин на приготвяне: Почистете и нарежете пилешко месо на парчета и го задушете в маслото. Когато стане готово, извадете месото и го оставете на страна. След това в същата мазнина задушете лука, след това добавете нарязаните на тънки ивици домати. Добавете брашното и запържете до златисто. Добавете доматеното пюре. След около 5 минути добавете задушеното пилешко месо, долейте 4 ч.ч. хладка вода и посолете. Варете на тих огън за около 30 минути. Сервирайте яхнията топла и поръсена със ситно нарязания магданоз.
Съвет: Нарежете лука и доматите с размер според предпочитанията си – едро нарязан или на дребно.
Към овкусяването можете да добавите черен пипер.
Преди да сложите пилето да се задушава, може да го поръсите с малко сол, сладък червен пипер и куркума.