Необходими продукти:
400 г пилешко месо 1 глава лук300 г мариновани гъби 2 яйца 2 с.л. брашно 4 с.л. зехтин чесново брашно сол черен пипер магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете месото. След това смелете месото и гъбите, с помощта на блендер. Нарежете на ситно лука и магданоза. Добавете подправките, лука, магданоза, брашното и яйцата. Смесете добре. Внимателно оформете руло. Сложете го в намазнена тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути, като го обръщате от време на време. Сервирайте с гарнитура от сезонна салата.
Съвет:
За по-лесно оформяне на рулото, разстелете пилешката кайма върху прозрачно фолио и навивайте с него. Така ще можете и да го пристегнете. Можете да си приготвите плънка за рулото от моркови, кисели краставички и сварени яйца. Като руло „Стефани“. За украса, може да сложите върху рулото клонка розмарин.