За българските русофили земята е плоска. Така им се иска. Който се опита да оспори догматизма им бива изпратен веднага на кладата, в която започват да хвърлят съчките на своята първосигнална омраза. Това се случи и след статията „Граф Игнатиев е истинският палач на Левски” в ivo.bg.

Дайте доказателства за вината му, започнаха да придирят веднага адвокатите на руската политика, която е потискала порива на българите за независимост. Има и читатели , които наистина се надяват да им поднеса безспорни доказателства за нещо, което е толкова срамно и вредно за руското влияние в България, че представлява най-голямата държа(в)на тайна в манипулираната ни история. Помествам тук отговора си.

Нали не мислите, че граф Игнатиев е оставил кървавия си палец върху документ със съдържание ” аз убих Левски”!
Знам , че до днес се крият документи обаче, които биха могли да служат като допълнение към най-голямото доказателство за неговата вина- това, че не си е мръднал пръста да го спаси, при положение ,че нищо не му е струвало при огромното му влияние върху османските власти. Насложен върху цялостното му отношение към борбите на българите за (църковна) независимост, съответстващо на руската политика да не допуска българско освободително движение извън руския контрол, образът на тайния палач на Апостола става напълно релефен . Левски категорично е отказал да се постави на руско подчинение и това го е осъдило на смърт.

Руският контрол се е осъществявал чрез подкупване , погубване на отделни личности и разтурване на цели организации , опитали да действат без руска опека.

Картината на престъплението на граф Игнатиев е достатъчно ярка. Отричат я само фанатичните следовници на култа към неговата държава, за които и автентичният му подпис под смъртната присъда на Дякона няма да е достатъчен. Те излизат с номера на ловкия престъпник, който предизвиква прокуратурата с “да, бях там, може и да съм забивал ножа, но оръжието на престъплението го няма, така че по закон съм невинен”.

Освен това не виждам защо АЗ трябва да се оправдавам. Да се оправдават онези, които априори го оправдават просто защото е руснак, по-висше същество от българите, според тях, но не могат дори на теория да измислят оправдание за безспорния факт, че не си е мръднал пръстта да спаси от бесилото Дякона.

Мислите ли, че ако имаше и най-малък факт, доближаващ се до вероятността да освети някаква руска проява на съчувствие към арестувания Левски, това нямаше да го пише пред катедралата “Александър Невски” в центъра на София, където до скоро беше изписана лъжата за 200 000 загинали руснаци във войната с Турция ( т.е. повече от цялата руска армия на Балканите)? Да, не са сетили да изготвят някой фалшификат просто защо през ум не им е минало, че ще дойде време да се оправдават. Господарският им манталитет, както и робската покорност на слугите им тук,са ги е подвели обаче.

Свидетелите, за които става дума в статията, припомнят, че пак Той е подтиквал своята квота ( замислете се, има СВОЯ КВОТА, а няма свое мнение, което да ни е завещал – имал е, но не е било за разправяне) в специалната комисия да го третира като криминален престъпник.

Никой не оспорва това, а ме кълнат и кълват на лична основа (нямате идея какво ми се излива на главата от вбесените патриотари, изповядващи фанатично култа към чуждата държава). Нито една от псувните, заканите, клетвите, с които ме засипват, не съдържа нито един контрафакт или подобие на аргумент срещу написаното в тази и други подобни статии. До един всички мои ругатели се опитват да ме удавят в безсилната си омраза с твърдения за моята лична несъстоятелност по избрани от тях мотиви от биографията ми. С което още повече ме убеждават, че съм прав и срещу себе си имам изроди, изродени от “нестандартна” любов към изнасилвачите си- без да го осъзнават своята уродливост в тази поза.

С този текст отговарям и на тях.

Далеч обаче не съм единственият, “заподозрял” Русия и нейният подъл граф в това престъпление.

ЦИТАТ от “в. 24 часа”


Защо Русия не спаси Левски

18.02.2015 16:49; Росен Тахов

“Cамо една сила можеше да спаси Васил Левски – великата сила Русия. Империята обаче не направи нищо, за да го отърве от бесилото. Нещо повече, набеди Апостола на свободата, че вкарва невинни българи в “капана” на революционната организация.”

https://www.24chasa.bg/Article/4605245

В архива на Найден Геров се съхранява кореспонденция, която свидетелства за отношението на официална Русия към Левски и неговите сподвижници.

Заради сакралното русофилство, мутирало по-късно в съветофилство, тези документи упорито са премълчавани. Днес ги вадим на светло, защото са част от драмата, разиграла се през 1872-1873 г.”

 

Както вече съм споменавал, любимият на русофилите руски граф не случайно се радва на особени почести напоследък от страна на самата руска държава и проводниците на нейните интереси у нас, които ловко и мълниеносно успяха чрез новата ни конституция да подменят амортизирания 9 септември с 3 март и така да ни накарат отново да празнуваме събитие от нашата история, не просто свързано, а направо продиктувано от съветско-руските приоритети.

http://light.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/isakov_s_tsvetya_na_pametnika_na_graf_ignatiev-225543.html

 

Граф Игнатиев се подмазва на императора Александър Втори като нагажда датата именно за 3 март ( пробутан през 1990 г. за национален празник на България от Петата колона във Великото народно събрание). В подмазваческото си писмо по своя господар графът се хвали, че дори е направил отстъпки на османците по същината на договора само и само да се падна на тази дата и да зарадва самодържеца , че го прави в деня на освобождаването на руските роби.

 

„Русско-турецкая война 1877—1878 гг.: Итоги

Мир был подписан в Сан-Стефано 19 февраля (3 марта) 1878 г. Уполномоченный от России граф Н.П. Игнатьев даже поступился кое-чем из русских требований, чтобы кончить дело именно 19 февраля и порадовать царя такой телеграммой: «В день освобождения крестьян Вы освободили христиан из-под ига мусульманского».

Сан-Стефанский мирный договор изменил всю политическую картину Балкан в пользу интересов России.

 

http://scepsis.net/library/id_1515.html

 

Както виждате от възпроизведения оригинал, отново няма и дума за българи, а единствено за християни, т.е. за поданици на руския император, за каквито руските завоеватели са подготвяли българите. Графът се подмазва на господаря си, а за българите остават очакванията да бъдат вечно благодарни, както пише тук: https://books.google.bg/books?id=j-ZiCwAAQBAJ&lpg=PT9&ots=9tQxwYdlif&dq=%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%8C%D0%B5%D0%B2+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84+%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%86+%D0%BB%D0%B6%D0%B8&pg=PT10&redir_esc=y#v=onepage&q=%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%8C%D0%B5%D0%B2%20%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%20%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%86%20%D0%BB%D0%B6%D0%B8&f=false

3. Болгарская политика

Положение в Болгарии, которое вместе с ее конституцией Александр III получил в наследие от прошлого царствования, лежит на рубеже между внешней и внутренней политикой его.

Конечно, Россия «облагодетельствовала» Болгарию. Но каково положение человека, который стараниями своего благодетеля освобожден из тюрьмы, а благодетель после этого не только регламентирует каждый его шаг, но и требует от него постоянной благодарности, ежеминутно напоминает ему о своем благодеянии и обижается, как только облагодетельствованный несколько устанет от выражений своей благодарности, или как только облагодетельствованный обнаружит желание пожить своим умом.

Таково именно было положение славянских государств, преимущественно же Болгарии, при воцарении Александра III.”

В горния руски текст става дума за правото на хората , т.е. на българите, да разсъждават със собствените си глави и да се съпротивяват срещу изискването за вечна благодарност. Нашите русофили обаче доброволно се отказват от това свое право и се опитват да ми откъснат главата заради ужасното за тях откритие, че техният кумир Русия и нейният българофобски наместник граф Игнатиев са душители на българската свобода. Постъпвали са в типичния руски стил : „аз съм те родил, аз и ще те удуша”.

За останалите читатели, ето още по темата:

http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/31444-ruskata-lyubov-kovarstvoto-a-ne-bratstvoto.html%7D

http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/40031-yanko-gochev-na-3-mart-no-1918-g-rusiya-kapitulira-pred-balgariya-tova-e-osvobozhdenieto-ni.html%7D

 

http://www.extremecentrepoint.com/archives/335

 

Ако сте прочели текста дотук, дори и без да отваряте линковете, трябва да се запитате следното: при толкова много улики от мястото на престъплението, все още ли смятате Русия и нейния пълномощник в осъществяването на това престъпление за невинни? Трябва да сте много, много пристрастни към каузата на подсъдимия ( да, слагам го на скамейката), за да се правите, че не виждате кървите петна по ръцете му и да пледиране …виновност на обвинителя.

 

Share on Facebook