16 винопроизводители, 8 ресторанта и 3 кетъринг фирми участват във второто издание на Дефиле „Вино и Гурме“. Проявата ще е в Стария град на 14 и 15 май. 

Гостите ще могат да опитат различни ястия, съчетани с български вина. Целта ни е да събудим носталгията по традиционни български храни и в същото време да бъдат показани модни тенднции в кулинарията, каза проф. Йорданка Алексиева, декан на катедра „Хранене и туризъм“ в Университета по хранителни технологии. 

Проф. Алексиева ще е в комисията, която ще оценява съчетанията на храна и вино по време на фестивала. Проявата се открива в петък вечерта на Римския стадион с концерт на Духов оркестър Пловдив. 

В съпътстващата програма са включени кулинарни работилници, лекция по дегустация и фирм за винарските традиции в региона. 5000 души посетиха първото дефиле миналата година, сега очакваме и по-висок интерес, каза председателят на Съвета по туризъм  Любозар Фратев, съорганизатор на фестивала.