Стотици пловдивчани превърнаха залите на Пловдивски културен институт в свой дом за развллечение, релакс, самоусъвършенстване, вълнуващи срещи с култура, изкуство, музика, през изминалата една година. Над 20 културни, танцови, спортни и холистични организации провеждат ежедневни класове и занятия в петте комфортни и многофунукционални зали на института, Част от екипа са Училище за хип хоп танци “ Тhe center”, Първото в Пловдив Студио за свободни танци “Dance to the max” , Център “Промяна”, Клуб по Капоейра, Канго НТ Пловдив, Студио Пантарей и Магнифик, КБНТ Чанове и Шопско настроение и др. В института можете да откриете изключително разнообразие от арт, танцови, спортни и йога класове. Особено внимание през изминалата година бе отделено на децата с организирането на детски класове по актьорско майсторство, рисуване, модерен и класически балет, капоейра и др.

В културния институт през изминалата година бяха проведени редица обучителни семинари, лекции и форуми. В прекрасната изложбена зала, която посреща всеки посетител на културния дом, всеки месец се представят творби на талантливи художници.

Благодаря на всички, които допринесоха за реализиране на основната цел на института, а именно да подобрим културата на живот на пловдивчани, сподели в ефира на Дарик управителят Марияна Стракова. Подкрепяме всички дейности, които подобряват качеството на живот на всеки от нас, развиваме нови проекти, за да срещаме хората с интересни лектори по психология и личностно развитие, обясни още тя.

През следващата година ще се стремим да разширим дейността с нови класове и възможности както за В рамките на два пълни дни ни предстои среща с уникални личности, различни лектори, експерти по хранене, холистични консултанти, терапевти, истински пътешественици и вдъхновители за позитивна промяна. Защото, ако искаме да променим живота си, първо трябва да променим нещо в себе си, категорична е Марияна Стракова. www.pki.bg