Майката на Дарина Министерска, застреляна от изверга Викторио Александров, смята, че малката Никол можело да бъде спасена. Според Георги, бащата на убитото момиче пък най-важният въпрос е "защо всички, които са го видели, не са отреагирали".

"В последните седмици тя се беше събудила, тя започна да живее, да иска самостоятелност и да се връща към стария начин на живот – да бъде независима, което не се допускаше при нея. Тя много държеше на това да се постъпи по изключително човешки начин, той да си вижда детето, тя не желаеше детето да остава без баща", сподели майката на Дарина Ваня Министерска в ефира на bTV.

"Отиде си от добрината. Аз лично изпитвам огромна вина за това, че я възпитахме да бъде добра, да бъде човек. Трябваше да я възпитаме да бъде злобна и егоистична. Сега щеше да е жива и щеше да е щастлива", добавя почернената жена.

"Не успях да кажа на Дари колко много я обичам, не успях. Аз съм й го казвала и на Никол, но беше малка да го разбере, но съм убедена, че го усеща", спомня си Ваня.

Бащата на Дарина добавя от своя страна: "Явно в този свят добрите хора не успяват. Да създаде дом и семейство - това й беше мечтата. Да има уют и детенце, за което да се грижи. Другата й мечта е фотографията – да стане добър фотограф и да помага на хората, както го и правеше". Георги добавя още, че много би се радвал, ако нещата спрат до тук и няма повече насилие.

"Да няма следваща Дарина и Никол, да няма такива жени и деца, погубени от домашно насилие. Иска ни се Дарина да затвори вратата на всичко това, на този филм на ужасите", заключи Ваня. 

Двойното убийство стана в началото на миналата седмица. Първо в апартамент в "Надежда" смъртоносно простреляна е майката на детето, а по-късно е убито и едногодишното момиченце. Самият Викторио Александров прави неуспешен опит за самоубийство.