Жертва на бандата изнасилвачи в английския град Ротерхам, която беше осъдена за няколко случая на сексуални престъпления над непълнолетни момичета, разказа за преживения кошмар. Групата мъже от арабски произход беше осъдена на общо 101 години затвор.
 
Разкритията за ужасните престъпления разтърсиха Великобритания. Едва тази година насилниците бяха разобличени и осъдени. Стана ясно, че те примамвали малки момичета да дойдат с тях, тъпчели ги с наркотици и алкохол докато припаднат, а след това им се изреждали. Често ги завличали в Шеруудската гора край града.
 
Шестимата мъже на възраст между 33 и 37 години влязоха в затвора за серия сексуални престъпления. Един от най-фрапиращите случая е с момиче, което преди да навърши 16 години било принудено да прави секс с най-малко 100 мъже с арабски произход.
 
Писмените показания пред съда на една от жертвите са изключително емоционални: „Наистина вярвам, че изгубих част от детството си или че то ми беше отнето от възрастните“.
 
Друга пише: „Това, което ми се случи като дете, ме направи прекалено предпазлива с моите деца, които често нямат същата свобода като техните връстници. Надявам се, че съдът разбира, че тези подсъдими ме унищожиха. Надявам се, че ще отидат в затвора като послание за другите насилници“.
 
По-голямата част от жертвите вече са на възраст над 30 години. Две от тях не са дали показания, защото „това ще ме накара да се почувствам по-зле, отколкото съм сега“.
 
Докато четеше присъдата над бандата преди два дни в съда, съдия Дара Райт заяви на престъпниците: „Тези престъпления са извършени с помощта на добре обмислена схема за примамване на жертвите. Те са били добре планирани. Не сте имали и най-малкото съмнение, че ищците са били изключително уязвими“.
 
Съдията изтъква още умелите манипулации, с които мъжете успявали да подмамят момичетата, което пък разкривало техния богат „опит“ в тази насока. Жертвите от своя страна продължават да са травмирани и вероятно ще страдат от случилото се до края на живота си.
 
Най-голяма присъда получи 37-годишния Мохамед Имран Али Актар – 23 години. Той е сочен за водач на зловещата банда.
 
Най-малката присъда е от 14 години. Гневни коментиращи в социалните мрежи, обаче, посочват, че присъдата трябва да по 101 години затвор за всеки.

 
Както съобщихме, група от 8 души, които насилвали момичета на по 13 години в края на 90-те и след 2000 година. Те тъпчели тийнейджърки – сред които и две сестри, с алкохол и марихуана, и започвали да си ги разменят помежду си за секс. Наивните момичета, които си мислели, че става дума за любов, били подложени на действия от „унизително и насилствено естество“.
 
Една от тях обяснява как в повечето случаи те вярвали, че сексът е „цената за тяхното приятелство“.