ДОСТ е приятел, да. Но странно чий приятел ще бъде тази партия. Интересно ми е кой ще финансира тази партия. Това заяви в сутрешния блок на bTV журналистът Валерия Велева, която обсъди темата заедно с политолога и писател Антон Тодоров.„Искал да изведе ДПС от лявата прегръдка. Но кой целуваше на Орлов мост Сергей Станишев? Днес ще е откаже ли от тази целувка? Ще се откаже ли от управлението с Пламен Орешарски?“, недоумява още Велева.

„Моята прогноза е, че този проект няма да просъществува. Смятам, че той ще има съдбата на всички такива, които са се отцепили от партията майка. Начинът, по който тръгва той, не е чист. Българската политика има нужда от нови лица“, подчерта журналистката.

„Пет пари не давам какво каза Местан. Този човек започна политическата си кариера с лъжа и завършва с позор“, категоричен бе от своя страна Антон Тодоров. По думите му  проектът му тръгва от турското посолство. "Този човек започна кариерата си с лъжа и я завърши с позор. На такъв човек не може да се вярва", каза политолога по адрес на Лютви Местан.

Според Велева и Тодоров националната ни сигурност е застрашена. Двамата се обединиха и около тезата, че проектът на Местан няма да просъществува.