Германският канцлер Ангела Меркел призова Русия да сложи край на “ужасното” насилие в сирийския град Алепо, заявявайки, че Москва има голямо влияние върху сирийското правителство, съобщи Ройтерс.

 

Меркел посочи, че международното право не дава никакви основания за бомбардировки над болници и че Москва трябва да помогне да бъде сложен край на ескалиращото насилие в Сирия.( Медиапул)

Германското списание Щерн” в същото време обяви ден без новини за своята аудитрия като знак за солидарност с трагедията в Алепо, искайки чрез публикуването единствено на снимки от нея да привлече вниманието върху същото това ужасно насилие.

Къде сме ние в страната, в която 52 на сто от българите заявяват в социологичско проучване от миналата пролет, че Германия е модел за подражание за нас, а смо 6 на сто казват същото за Русия?

Чрез мълчанието си сме в лагера на Русия. Защото такава е политиката на “миротвореца” Борисов, готов да разоръжава България в Черно море ( пред лицето на все по-въоръжената и ръмжаща Русия на отсрещния бряг в Крим).

У нас е ден без новини от Сирия в рамките на тази политика. Но не за един ден, а от години. “Щерн” направо “ряпа да яде”. Тук тон за (мълчалива) песен дава премиеърът, който иначе се кълне във величието на канцлера Меркел ( когато му предстои среща с нея, както видяхме от негово интервю във “Франкфуртер алгемайне цайтунг”, в което той се подмазваше на Меркел два дни преди да и занесе като пощенски гълъб посланието на Турция , както се сам се похвали).

Share on Facebook