„За мен е важна превенцията. Когато някой е засечен в корупционна схема, то си отива. Да не е малко наказание, ако до вчера си бил депутат, утре да те гледат да продаваш зеленчуци на пазара. Всички ще се замислят. Трябва обаче да се намери много правилният вододел, а не да стане като в Румъния – да се парализира системата." Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на БНТ.  Борисов заяви, че над 20 000 са обществените поръчки на година. „Аз знам какво искам да направя и знам какво искам да видя след отреденото ми време на този пост. Каквото и да говорят, че асфалт не се яде – направиш ли жп линия или магистрала, инвестициите идват”, добави премиерът.

„България ще се диверсифицира. Няма да има вече кой да ни спира кранчето”, заяви Борисов, като поясни, че проект за сондажи в Черно море има още от времето на Тодор Живков.

„Не искам да влизам в противоречие с Русия. Интересът на Москва, свързан с газа, е един, а нашият – да си добиваме собствен газ. Ще съдействаме на Русия в транзита. Не разбирам защо трябва да ни мразят. Путин прекрасно знае, че не може да си имаш в двора чешма, а да ходиш да ти доставят от друго място”, каза премиерът и добави "Ако излезе газ в Черно море или нефт, то това е в наша територия. Транспортните ни разходи ще са 0."

"В Гърция тепърва започват проблемите, сега започват да искат от Еврозоната. Те не направиха никаква реформа или спасителен план", заяви Борисов относно положението на Балканите.